Medemblik heeft al eeuwenlang een notaris. In feite is een notaris een ambtenaar: hij wordt benoemd door de Koning en hij verricht onder meer werkzaamheden die in de wet aan hem zijn opgedragen. Een notaris neemt de akten van zijn voorganger over. Dit betekent dat De Raad Reinders Notariaat de opvolger is van eerdere Medemblikse notarissen zoals M.J.P. van Reeuwijk, G.J. van de Stolpe en G. Beukema. Het kantoor bestaat sinds 1 juli 2008.

Inkie Reinders
Inkie is geboren en getogen in Enschede. Na haar rechtenstudie aan de Rijksuniversiteit Groningen is zij in 1997 in Noord-Holland gaan wonen. Daar is zij eerst als kandidaat-notaris in Den Helder aan de slag gegaan, later in Hoorn. Sinds 1 juli 2008 is zij werkzaam in Medemblik en lid van de maatschap. Inkie beheerst alle aspecten van het notariële vak en is voorts gespecialiseerd in het personen- en familierecht. In haar vrije tijd is zij vaak in de sportschool te vinden.

Anne Geert de Raad
Anne Geert is ook in Enschede geboren, maar opgegroeid in Groningen. Daar heeft hij Inkie ontmoet, waarna zij in 1997 samen naar Noord-Holland zijn verhuisd. Hij heeft jarenlang in Hoorn als kandidaat-notaris gewerkt. Anne Geert is in 2008 benoemd tot notaris in Medemblik en sinds 1 juli 2008 vormt hij samen met Inkie de maatschap De Raad Reinders Notariaat. Anne Geert is eveneens thuis in alle notariële diensten en heeft zich verder gespecialiseerd in het onroerend goed- en ondernemingsrecht. In zijn vrije tijd kun je hem door de Wieringermeer zien fietsen. Ook heeft hij een muzikale hobby, hij kan vol vuur over punk, new wave en britpop vertellen.